IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сочат Ford Focus за лидер по продажби в света за 2013 г.

Според данните на Polk друг модел на Ford - Fiesta, продължава да води класацията при компактните модели в Европа

10:39 | 29.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ford </em></p>

Снимка: Ford

Ford Focus продължава да е най-продаваният модел в света, твърдят от компанията производител, като се позоват на данните на агенция Polk за периода януари - септември 2013 година.

Според разпространените късно снощи резултати продажбите на Ford Focus за първите 9 месеца на миналата година са се увеличили с 16,1% на годишна база. Моделът е записал 856 587 регистрации в световен мащаб, като според Polk води пред втория в класирането с повече от 75 000 продажби.

Най-голям принос за увеличените продажби на Ford Focus има пазарът на Китай. Там моделът е реализирал 303 481 продажби, представляващи 85% ръст на годишна база. Focus е най-продаваният автомобил в Китай за периода, отново според данните на Polk.

Компанията притежава още един модел с титла "най-продаван" за периода януари - септември 2013 година. Това е Fiesta, която продължава да води класацията по продажби при компактните модели в Европа.

Припомняме, че през 2012 година се разрази спор за званието "Най-добре продаван автомобил в света". Компанията Ford, базирайки се на данните на Polk, заяви, че това е Focus. От Toyota обаче не бяха съгласни и обявиха за лидер своята Corolla.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още