IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche атакува Китай с евтини Cayman и Boxster

Новите версии разполагат по-ниска мощност

14:34 | 11.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Porsche</p>

Снимка: Porsche

Германската марка Porsche ще навлезе в сегмента по-достъпните спортни автомобили, пускайки "орязани версии" на входящите си модели 718 Boxster и 718 Cayman, предава Automotive News Europe.

Новите модификации ще се отличават с по-ниска цена и по-ниска мощност, като ще се предлагат единствено на пазара в Китай. Това съвсем не е случайно, все пак именно Китай е най-големият пазар за марката, като Porsche се стреми да привлече нови клиенти.

С новите достъпни версии германската компания се надява да увеличили продажбите на 718 Boxster и 718 Cayman в страната до 4500 бройки годишно. В момента двата модела генерират около 2500 реализации.

Най-продаван в китайската гамата на Porsche е моделът Cayenne. Големият спортен всъдеход е 16 пъти по-търсен от култовия за марката модел 911, става ясно от информацията. 

Не е известно колко по-достъпни ще са новите версии на 718 Boxster и 718 Cayman. Съобщава се обаче, че те ще се екипират с 2,0-литров двигател с мощност 250 к.с. Най-слабите до момента версии на двата модела разполагат със същия двигател, но генериращ мощност от 300 к.с.

Най-евтиният Cayman (300 к.с.) стартира от близо 52 000 евро в Европа.

Още снимки - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още