IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекалената роботизация спъва производството на Model 3

Хората са подценявани, призна изпълнителният директор на компанията Илон Мъск

10:52 | 14.04.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Илон Мъск. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Илон Мъск. Снимка: Архив Ройтерс

Прекалената роботизация на производството е причината за проблемите, които имат Tesla с производството на седана Model 3. Това признава изпълнителният директор на компанията Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Той определя това като изцяло своя грешка и допълни, че "хората са подценявани". В интервю за CBS News, провело се в колата на Мъск, в която автопилотът се включва периодично, той призна, че са вкарали прекалено много технологии наведнъж в този автомобил, пише още Ройтерс.

В момента Tesla произвежда по 2 хил. автомобила от седана Model 3. Обещанията бяха, че ще бъдат произвеждани по 5 хил. автомобила на седмица.

Заради тези проблеми от месеци Tesla е в губещи позиции. Въпреки това в петък Мъск беше категоричен, че Tesla няма нужда от допълнителен капитал и ще бъде печеливша през третото и четвъртото тримесечие. По-рано се появиха коментари, че компанията ще потърси начини да привлече още средства чрез различни методи, включително и от капиталовите пазари.

Според публикация на сп. The Economist компанията ще има нужда от допълнителни между 2,5 млрд. и 3 млрд. долара през тази година.

Tesla от месеци е губеща и от критично значение за финансовото ѝ състояние е производството на Model 3. А обещанията за обема на производството на седана така и не могат да бъдат изпълнени.

Анализатори коментират пред Ройтерс, че финансовите потоци в компанията ще останат негативни поне до 2019 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 14
Jorkata
преди 6 години
Тоя Мъск сега вода от 10 кладенеца ще донесе, за да си оправдае неуспехите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 20
KPetkov
преди 6 години
Ами вземи уволни роботите, какво чакаш, да направят стачка ли :)Тоя и той един гений, думи нямам. Явно човечеството не върви в правилната посока щом залага на един любител в автомобилостроенето :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още