Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Tesla връща част от служителите си на работа

Продължава дебатът кога точно ще е безопасно автомобилните компании да отворят отново заводите си

Tesla връща част от служителите си на работа

Снимка: Getty

Американският производител на електромобили Tesla призова част от служителите си да се върнат на работа в предприятието за сглобяване на превозни средства в САЩ от следващата седмица. Това означава, че служителите на Tesla ще започнат работа на място, преди да изтече крайният срок на препоръките на местната власт за оставане по домовете, съобщава Bloomberg.

От ръководството на компанията са заявили на част от персонала, който отговаря за операциите по боядисване, да се яви в завода във Фремонт, Сан Франциско на 29-ти април. От Tesla са отправили молба към служителите да уведомят дали планират да се явят на работа в завода. Представители на Tesla засега отказват коментар по темата.

Първоначално от компанията бяха уведомили служителите си, че планират да възобновят производствените си операции в САЩ от 4-ти май, като очакванията са мерките срещу разпространението на коронавируса в Сан Франциско да бъдат премахнати на 3-ти май. 

Още по темата

Производителят на електрически автомобили влезе в спор с местната власт във Фремонт преди месец относно това дали заводът трябва да затвори изцяло спрямо въведените мерки в средата на март.

В предприятието се произвежда всеки от ключовите за Tesla модели, сред които са Model 3, Model X, Model S и Model Y. Анализаторите от финансовата компания Credit Suisse изчисляват, че затварянето на фабриката е довело до изтриването на 300 млн. долара на седмица.

В момента продължава дебатът кога точно ще е безопасно автомобилните компании да отворят отново заводите си, но засега индустрията е разделена. Автопроизводителите Toyota, Volkswagen и Hyundai настояват да отворят предприятията си в началото на следващия месец, но някои синдикати предупреждават, че това би било твърде рано и представлява риск за служителите.


 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

3
 
0
 
2
ing5rov до: shinawatra
преди 6 месеца
За свои хора може .
1
 
2
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Хаха, и какво се промени за 2-3 седмици, че изведнъж се връщат на работа? Както се казва - луда работа!

Още от Новини
Tesla загатва за скорошна реализация на своя план Palladium