IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla възобнови производството в завода си в Шанхай след двудневно прекъсване

Служителите, които са се върнали на работните си места, са били тествани за коронавирус

13:25 | 18.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. възобнови производството в своята гигафабрика в Шанхай в петък (18 март) след двудневно прекъсване, съобщава Ройтерс, цитирайки запознати с темата източници. Компанията е успяла да въведе контрол на движението на своите работници, като част от по-мащабните усилия на градските власти да ограничат новото огнище на коронавирус в Шанхай. 

Съоръжението на най-големия производител на електромобили в света рестартира операциите рано сутринта в петък, като работата ще продължи без прекъсване, за да се навакса загубеното производство, посочват източниците.

Наличните работници, които са се върнали на работните си места, са били тествани за коронавирус.

В сряда Tesla спря работа в гигафабриката за два дни, уведомявайки и своите доставчици, след като Китай затегна мерките за ограничаване на разпространението на новите огнища на коронавирус в страната.

Tesla заяви в четвъртък, че прави всичко възможно, за да възстанови производството в Шанхай, докато си сътрудничи по отношение на Covid мерките с властите в Китай.

Само през февруари Tesla успя да продаде 56 515 електромобила, произведени във фабриката на компанията в Шанхай, включително 33 315 превозни средства, които са били изнесени за други пазари.

В Шанхай компанията сглобява Model 3 и Model Y.

Проучване на Bankless Times показва, че през миналата година в Китай са били продадени повече електрически коли, отколкото по света през 2020 г. Азиатската страна остава най-големият пазар на електромобили в света, като през 2021 г. са продадени на дребно около 3,4 млн. електрически превозни средства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още