IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Бургас се изграждат 50 зарядни станции за електромобили

Съоръженията може да бъдат готови до края на годината, съобщи зам.-кметът на общината Весна Балтина

15:17 | 22.03.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg Creative Photos</em></p>

Снимка: Bloomberg Creative Photos

В община Бургас в момента се изграждат 50 зарядни станции за електромобили по съвместен проект на общината с частно дружество – „Елдрайв чарджинг“.

Станциите вероятно ще бъдат готови до края на годината, като срокът зависи от развоя на пандемията.

Това коментира Весна Балтина, зам.-кмет на община Бургас, на конференцията на Investor.bg Knowlwdge City , посветена на интелигентните градове.

Договорът за изграждането на станциите беше сключен в средата на 2020 г. Общината предоставя терените за станциите, а дружеството проектира и осъществява инсталацията.

В началото на годината Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви, че в България се изграждат 199 зарядни станции за електромобили с финансиране на Европейския съюз (ЕС). Над 120 от тях вече функционират, като се намират в София, Перник, Благоевград, Кюстендил, Дупница, Петрич, Пловдив, Хасково, Пазарджик, Асеновград и др. градове.

Тези станции са отделно от частните инициативи. Зарядни станции се изграждат и на ключови обекти на големите вериги бензиностанции.

Knowledge City се провежда с подкрепата на Алтерко, A1, Риск Инженеринг, TollPass, Банка ДСК, Интерком Груп и Явор, Леново България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още