IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще инвестира 3,5 млрд. евро до 2025 г. в дигитални продукти

Компанията ще създаде облачна базирана платформа, за да свърже превозните средства и потребителите

14:54 | 23.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще инвестира 3,5 млрд. евро до 2025 г. за изграждането на дигитален бизнес и продукти, включително облачна базирана платформа, за да свърже превозните средства и потребителите. Освен това компанията ще започне да предлага услуги като споделяне на автомобилите, предава Ройтерс.

Германската компания заяви в четвъртък, че работи по нова операционна система, известна като vw.OS, която ще бъде въведена в електрическите автомобили на бранда VW от 2020 г.

Тези нови превозни средства ще имат напълно нова електронна архитектура, създадена, за да се улеснят функциите за автономно шофиране, заяви VW.

Вместо да имат около 70 различни сензора и контролера, опериращи независимо във всеки автомобил, новите коли ще свързват различните сензори, използвайки нова собствена операционна система.

По този начин информацията, събрана от сензора за паркиране, може да бъде свързана с волана, спирачките и картите, позволявайки колата да се паркира сама, когато камерата на борда види свободно място за паркиране.

VW заяви, че е по-лесно да прави безжични актуализации за колите, ако операционната система е създадена от компанията, а не ако разчита на чужд софтуер, предоставен от различните доставчици на редицата сензори.

Volkswagen каза още, че ще въведе бизнес за споделяне на автомобили, наречен We Share, в Берлин, използвайки парк от 2000 електромобила през второто тримесечие на 2019 г.

Услугата We Share ще се разшири на ключови европейски пазари, както и в определени градове в САЩ и Канада, каза още производителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още