IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen зарадва дилърите в Германия – отпуска допълнителни бройки ID.3

Новите коли ще бъдат разпределени сред дилърите, без да се гледат целите за продажба

17:15 | 25.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

В началото на годината германската автомобилна група Volkswagen, притисната от недостига на компоненти, ограничи предлагането на някои свои модели, въвеждайки квоти при дилърите за електромобилите от семейство ID на фона на силното търсене. Това определено не се понрави на дилърите, които трябваше да се борят с дефицита на нови превозни средства заради производствените проблеми в индустрията. Сега обаче ситуацията се променя частично, пише Automobilwoche.

Volkswagen разхлабва ограниченията за своя електрически ID.3, като пуска допълнителни бройки за шоурумите в Германия. 

„Поради корекция в производствените обеми при ID.3 е възможно текущата квота да се коригира в посока нагоре“, става ясно от писмо на групата, изпратено до дилърите.

Размерът на квотите, които бяха въведени през февруари, зависи от целевите продажби на дилърите и нямат отношение към индивидуалното търсене на електрическите модели.

Този път допълнителните електромобили ще бъдат разпределени сред дилърите, без да се взимат под внимание подобни фактори. Всеки шоурум ще получи точно по пет превозни средства от новата партида. При общо 850 дилъри в цялата страна, това прави общо 4250 нови превозни средства, които ще бъдат предоставени от Volkswagen в допълнение към съществуващите квотни бройки.

За малките търговци на дребно това означава значително увеличение на предлагането. За партньорите, чиято годишна обща цел при продажбите е по-малко от 200 превозни квотата нараства двойно от пет превозни средства ID.3 преди това.

При големите дилъри с годишни цели от над 1000 превозни средства, делът на предлаганите електромобили ID.3 нараства само с една седма до 40 броя спрямо 35 броя преди това.

Доставки преди 2023г.?

Дилърите обаче не могат да се надяват на бърза доставка на превозните средства. Според писмото на Volkswagen за ID.3 превозните средства, които сега ще бъдат добавени към наличната гама, няма да бъдат доставени до шоурумите преди следващата година. Причината е вече голямото изоставане при поръчките. Автомобилният концерн наскоро предупреди, че срокът за доставка на ID.3 е нараснал до десет месеца, като някои дилъри дори съобщават за година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още