IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo предвижда нова рекордна година за продажбите

След като през 2020 г. шведският производител прекъсна рекордна серия, той е уверен, че през настоящата година ще надмине постижението от 705 452 продадени коли

16:00 | 10.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Mikael Sjoberg/Bloomberg</em></p>

Снимка: Mikael Sjoberg/Bloomberg

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars се приготвя да подобри за пореден път своя рекорд в продажбите в глобален мащаб през 2021 г.

"Това е постижима цел, стига да няма непредвидени събития, свързани с пандемията", споделя главният изпълнителен директор на производителя Хакан Самуелсон пред Automotive News Europe. „Ако успеем да избегнем големи изненади и нещата продължават да се развиват както досега, ще отбележим рекордна година през 2021 г.“, добавя той. 

Пандемията от COVID-19 сложи край на шестгодишната серия от рекордни годишни продажби в глобален план за Volvo през 2020 г. Сегашният рекорд на автомобилния концерн, отчетен през 2019 г., е 705 452 продадени превозни средства в световен мащаб.

Самуелсон е оптимист по темата, след като Volvo отбеляза своята най-добра втора половина на годината през 2020  г. в 93-годишната си история, успявайки да продаде 391 751 автомобила.

Концернът започна годината с нов рекорд, като месечните продажби се увеличиха с 30 на сто до 59 588 броя, регистрирайки най-силния януари до момента, подкрепен от силното търсене в Европа, САЩ и Китай.

Продажбите на Volvo на Стария континент нарастват през изминалия месец с 9%, докато тези на американския пазар се увеличават с 32 на сто. Продажбите на производителя в Китай отчитат впечатляващ ръст от 91%.

VOLVO VOLVO

„Наблюдаваме непрекъснат силен растеж, но трябва да видим къде ще се озовем накрая“, изтъква с по-предпазлив тон Самуелсон, отговаряйки на въпрос дали компанията ще успее да постигне дългогодишната си цел от 800 хил. продажби през годината.

Той припомни, че преди десет години Volvo реализира около 400 хил. продажби годишно.

„Ако погледнете нивото на производство през втората половина на 2020 г., ще видите, че се намираме около това ниво Производството ни е нараснало двойно спрямо това отпреди десет години“, изтъква Самуелсон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още