Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Огнян Траянов: Правим мост между виртуалното и реалното в образователния процес

Приложеният са така направени, за да стимулираме творчеството им на децата, съобщи председателят на управителния съвет на БАИТ

Огнян Траянов: Правим мост между виртуалното и реалното в образователния процес

Снимка: Pixabay

Фокусът на тазгодишния втори конкурс  за учители “Дигитални новатори в образованието” за 2021 г., организиран от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), ще бъде свързан с иновациите и цифровите технологии. Стремим се да стимулираме най-вече интерактивността в работата с учениците“, съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria председателят на управителния съвет на БАИТ Огнян Траянов.

Още по темата

Той припомни, че първото издание е имало за цел да отличи учителите за работата им в условията на дистанционно обучение.

Тази година акцент ще бъде поставен върху учениците и участието им в целия образователен процес - от подготовка до провеждане на колективни проекти.

„Започваме да се фокусираме върху консултациите, индивидуалната работа, възлагането на колективните проекти“, каза Траянов.

Той смята, че онлайн обучението не бива да бъде абсолютизирано.

„От тази година ще направим един мост между това, което наричаме виртуално и това, което е реално, защото то днес е водещото реално. Приложенията, които са създадени, са направени децата да творят, което ще бъде наша цел на работа във времето, за да стимулираме творчеството им, тъй като се приема много естествено от децата“, каза той.

Събитието “Дигитални новатори в образованието” има за цел да отличи и насърчи добрите практики при работата с дигитално съдържание и по-широкото навлизане на информационните технологии в образованието.

Конкурсът търси учителите - дигитални новатори, които преподават от 1-ви до 12-ти клас, а от 10 май започна и регистрацията за участие като крайният срок е 4 юни.

Кои са добрите примери за прилагане на иновативни подходи в образованието? Как ще се осъществяват проектите? Кои фирми заявиха участие в конкурса за новатори?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Смарт час” гледайте тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Образование
Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET