Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Образование

Ученици започнаха дуално обучение в ЧЕЗ

С гимназистите са сключени трудови договори

Ученици започнаха дуално обучение в ЧЕЗ

Снимка: Архив Ройтерс

Четиринадесет ученици от 11 клас на професионалните гимназии по механоелектотехника „Н. Й. Вапцаров“ в София и в Плевен започнаха практиката си в ЧЕЗ Разпределение.

Това са първите ученици, които участват в дуалната форма на обучение и започват своя трудов стаж в компанията, в рамките на проекта ДОМИНО, съобщи електроразпределителното дружество.

В първия си работен ден на 4 октомври учениците бяха запознати с правилата за безопасност при работа и получиха своите сертификати за I квалификационна група. 

Още по темата

С гимназистите са сключени трудови договори, като ангажиментът на компанията е да провежда практическо обучение с тях всяка седмица и всеки един от тях да бъде напътстван от наставник.

ЧЕЗ информира, че е една от първите компании в България, които подкрепиха дуалното обучение по професията електротехник в рамките на проекта ДОМИНО.

До момента компанията помага в професионалното развитие на учениците от още две паралелки в професионалната гимназия „Н. Й. Вапцаров“ в София и гимназията в Плевен, както и на една паралелка в професионалната гимназия „Мария Кюри“ в Перник. Тази година предстои да започне практиката на десетокласниците.

Дуалната форма на обучение позволява на учениците едновременно да научат теорията, необходима за тяхната професия в училище и да я приложат на практика. Тя е привлекателна, защото дава възможност на младите хора да получават допълнително възнаграждение и трудови навици, докато се обучават. „Това ги задържа в образователната система по-дълго и предоставя по-добре обучени кадри за бизнеса“, коментира Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в електроразпределителното дружество.

По статията работи: автор Investor

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
2
 
1
преди 7 месеца
Това е пътя.

Още от Образование
Brexit може да оскъпи обучението на студенти във Великобритания