Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Пазари

КФН не е открила нарушения при "Градус"

Проверката на дружеството заради изказвания на бизнесмена Светослав Илчовски е приключена

КФН не е открила нарушения при "Градус"

Снимка: Грасуд АД

Комисията по финансов надзор (КФН) не е открила нарушения в дейността на производителя на пилешко месо „Градус“ АД, съобщава компанията чрез сайта x3news.com.

Дружеството посочва, че е получило констативен протокол с резултатите от проверката, която КФН възложи заради твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за множество нарушения, вкл. „кухи“ обороти, благодарение на които „Градус“ са се листнали на Българската фондова борса (БФБ).

Илчовски коментира през миналата година пред парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“, че е бил заставян да прави "кух оборот" (на "Градус"), за "да излязат на БФБ, да си вдигнат стойността на дружеството и да продадат акции, които нямат стойност, на българските… пенсионни фондове“.

След изказването му акциите на дружеството рязко поевтиняха и станаха обект на разпродажби от инвеститорите.

„Градус“ АД привлече 81,4 млн. лв. с предлагане на акции на 18 и 19 юни 2018 г. при цена от 1,8 лв. за ценна книга. Половината акции бяха новоиздадени, а останалите – съществуващи, продадени от старите акционери на новите. Пенсионни и договорни фондове записаха 75% от пласираните акции.

Проверки заради изказването на Илчовски започнаха и от прокуратурата, както и от Националната агенция за приходите (НАП).

В тази връзка от „Градус“ посочват, че от НАП също са приключили проверките. Приходната агенция е направила насрещни проверки и на контрагенти на дружеството. Не са установени съществени несъответствия в данъчната и счетоводна документация или нарушения на данъчното законодателство, а само технически грешки.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Пазари Градус АД

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Бяха казали, че ще заведат дела, някой има ли информация по казуса? Хубаво е и Мая да я подкарат, ей така профилактично!!!

Още от Пазари
Криптохедж фондът Three Arrows Capital потърси защита от кредиторите в САЩ