IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възстановяването на Световния търговски център продължава да буксува

Пристанищните власти на Ню Йорк и Ню Джърси отложиха гласуването за осигуряване на кредитни гаранции за 1,2 млрд. долара за строителя на комплекса

16:21 | 24.04.14 г.
Възстановяването на Световния търговски център продължава да буксува

Пристанищните власти на Ню Йорк и Ню Джърси отложиха гласуването за осигуряването на кредитни гаранции за 1,2 млрд. долара за строителя на новия Световен търговски център на мястото на сринатите на 11 септември 2001 г. кули-близнаци в Ню Йорк, съобщава Ройтерс.

Това е и поредната спънка пред проекта, който се осъществява от компанията на магната Лари Силвърстайн Silverstein Properties.

Силвърстайн има нужда от подкрепата на Пристанищните власти, за да си осигури заем за продължаването на строителството на сграда 3 от Световния търговски център.

Гаранциите за кредита са част от споразумението на строителя с Пристанищните власти и ще позволят принудителното отнемане на небостъргача, ако Силвърстайн не успее да обслужва дълга си.

Инвеститорът има по-съществен напредък при строителството на два от планираните 4 небостъргача на мястото на кулите-близнаци. Freedom Tower ще отвори врати по-късно през годината, а 4 World Trade Center беше пуснат в експлоатация през ноември миналата година.

Критиците на проекта за възстановяването на Световния търговски център обвиняват инвеститора, че изграждането на новите небостъргачи е глътнало сериозен времеви и финансов ресурс. Същевременно Пристанищните власти можеха да се съсредоточат върху други ключови за региона транспортни проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още