IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover представи Discovery Sport

Моделът предлага избор от 5 или 7 места

11:07 | 03.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Land Rover</em></p>

Снимка: Land Rover

Британският производител на луксозни всъдеходи Land Rover представи новото поколение Discovery Sport. Кросовърът предлага 5 или 7 места и ще стъпи на пазарите в началото на следващата година.

Новият Land Rover Discovery Sport, който бе загатнат с концепцията Discovery Vision, е оборудван с типичния за марката дизайн. Формите на екстериора са силно повлияни от Range Rover Evoque, а интериорът залага на практичността и изчистения дизайн.

Моделът дебютира със седем места, което е необичайно за сегмента на компактните SUV, но при пазарната му премиера ще бъде на разположение и версия с 5 места.

Discovery Sport е получил подобрена Terrain Response система, като може да преминава през водни препятствия с дълбочина 600 мм и има просвет от 212 мм. За придвижването по пресечен терен помага и опционалната система, позволяваща на водача да вижда през предния капак на колата.

В началото новият Discovery Sport ще се предлага с два вида 4-цилиндрови турбо двигатели. Бензиновият 2.0 Si4 е с мощност 240 к.с. и директно впръскване на гориво. Той е по-компактен, но същевременно също толкова мощен, колкото 6-цилиндров агрегат, но разходът на гориво при него е с 20% по-нисък, сочи информацията. Дизеловият 2.2-литров мотор на Discovery Sport ще се предлага с възможност за избор – 150 (TD4) или 190 (SD4) к.с. И двата осигуряват въртящ момент от 420 Нм.

По-късно през 2015 г. ще се появи още един дизелов двигател ED4, който ще има CO2 емисии от едва 119 г/км. Всички агрегати ще могат да бъдат оборудвани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Новият Discovery Sport ще се произвежда в един от най-известните заводи на Land Rover – Хейлууд, в близост до Ливърпул. Моделът ще се предлага на 170 пазара. Първите доставки се очакват в началото на 2015 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още