Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Американските акции запазват стабилност след силното начало на март*

Цикличните сектори като енергетиката и финансите продължават да превъзхождат на пазара

Американските акции запазват стабилност след силното начало на март*

Снимка: Bloomberg

Американските акции остават стабилни, след като широкият борсов индекс S&P 500 прибави към стойността си над 2% през предходната сесия, записвайки най-добрия си ден от юни, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се повишава само с 25 пункта в началото на сесията. S&P 500 също е без съществена промяна, а технологичният Nasdaq Composite е надолу с 0,1%.

Доходността на 10-годишните държавни облигации, които в последно време са във фокуса на инвеститорите в акции, е 1,45%.

Акциите на Target поскъпват с 0,5% след отчетения на бум на продажбите. Въпреки това търговецът на дребно отказа да предостави прогноза за 2021 г.

Американските акции започнаха март силно по време на сесията в понеделник, като S&P 500 нарасна с 2,38%, Dow Jones Industrial Average добави 1,95%, а технологичният Nasdaq Composite скочи с малко над 3%, след като спадна с 4,9% миналата седмица.

Всички 11 сектора на S&P завършиха на зелено, а S&P 500 записа най-добрия си ден от 5 юни. Dow и Nasdaq постигнаха най-добрия си търговски ден от ноември.

Икономически чувствителните, циклични сектори като енергетиката и финансите продължават да превъзхождат на пазара на фона на оптимизма относно ваксините и икономическото възстановяване. Междувременно пауза на пазара за американски дълг позволи на високотехнологичните компании да възстановят значителна част от последните си загуби. Facebook повишава цената на акциите си с 2,8%, акциите на Apple поскъпват с 5,4%, а на Tesla - с 6,4%.

Десетгодишната доходност, която държеше инвеститорите на ръба през по-голямата част от миналата седмица, се понижи до 1,41% в понеделник, като се стабилизира около това ниво.

„Тревогата около доходността изглежда до голяма степен е причина за 3-процентовото отстъпление на S&P 500 от рекордно високите стойности в средата на февруари“, отбелязва Марк Хефеле, главен инвестиционен директор в UBS Global Wealth Management.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Американските индекси леко се отдръпнаха от рекордните си нива