IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anthem с нова оферта към конкурента си Cigna

Втората по големина застрахователна компания в САЩ отправя третото си предложение към съперника си

13:13 | 21.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Въпреки отказите, които получи по-рано, в събота американската застрахователна компания Anhtem поднови офертата си към Cigna, вдигайки първоначалното си предложение до 184 долара за акция, с което оценява по-малкия си конкурент на 54 млрд. долара, съобщава CNBC.

Най-големите здравни застрахователи в САЩ търсят все повече възможности за придобивания, за да повишат участието си в държавно платени здравни фондове и в работодателските осигурявания, което е основната дейност на Cigna. Разширяванията могат да помогнат при договарянето на по-добри цени и да усъвършенстват изградените мрежи от медицински лица.

До момента Anthem е отправила три отделни оферти към конкурента си, но засега Cigna отказва всяко предложение. След като и други компании започнаха да предлагат сделки, Anthem вдигна офертата си, предлагайки повишение на от 35,4% от цената, на която затвориха акциите на Cigna на 28 май. Cigna, от своя страна, е в борба с друга компания - Aetna, за придобиването на Humana, друг техен конкурент.

В последното си предложение Anthem посочва, че желанието ѝ за сделка вече рязко намалява, определяйки исканията на Cigna като „неприемливи“.

“Anthem изразява разочарованието си и призовава борда на директорите на Cigna да се откаже от безразсъдните искания за управление, имайки предвид предложението за значително повишение на цената, и да се върне на масата за преговори, за да постигнем взаимно договорена сделка“, заяви Anthem.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още