Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Bank of America отчита ръст при кредитите на фона на стабилната икономика

Банката отчита 8% ръст на печалбата до 7,3 млрд. долара, както и покачване на нетните приходи с 2 на сто до 23,08 млрд. долара

Bank of America отчита ръст при кредитите на фона на стабилната икономика

Снимка: Ройтерс

Корпоративният отчет за второто тримесечие на американския кредитор Bank of America (BofA) успя да надмине прогнозите на анализаторите, след като дружеството отчете ръст при кредитите на фона на стабилната местна икономика, съобщава Ройтерс.

Банкирането на дребно е един от основните фактори, които помогнаха на големите банки, чиито акции се търгуват на борсата, да запишат няколко поредни силни сесии, смекчавайки негативните резултати от търговията и консултантския бизнес.

BofA отчита ръст от 3 базисни пункта при своя лихвен марж до 2,44%. 

Още по темата

От всички големи американски банки BofA е най-чувствителна към промените в лихвените проценти заради големия размер на депозитите и обезпечените с жилищни ипотеки ценни книжа.

Общото количество на кредитите при банкирането на дребно се покачва с 6%, докато депозитите растат с 3 на сто, тласкайки с 13% нагоре приходите до 3,3 млрд. долара.

„Налице е солидна потребителска активност навсякъде ( в САЩ), като разходите на клиентите на Bank of America нарастват с 5% през второто тримесечие на годината“, споделя главният изпълнителен директор на кредитора Браян Мойнихан.

Ръстът при потребителския бизнес помогна да се компенсира по-слабата печалба на банката.

Коригираната печалба от бизнеса ѝ на глобалните пазари, който включва търговия с акции и облигации, се понижава с 5,7 на сто до 4,18 млрд. долара.

Нетните приходи при общите дялови участия се покачват с 10% до 7,11 млрд. долара, или със 74 цента за акция.

Нетните приходи нараства с 2% до 23,08 млрд. долара, докато печалбата достига 7,3 млрд. долара, или 8% ръст спрямо година по-рано.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Зелена вълна заля американските борси