IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer може да обяви поглъщането на Monsanto преди края на деня

Американската компания е приела офертата във вторник. Очаква се сделката да бъде обявена преди началото на борсовата сесия

09:46 | 14.09.16 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Германската химическа компания Bayer е на прага да обяви придобиването на американския производител на семена Monsanto за повече от 66 млрд. долара, финализирайки най-голямата сделка на годината, съобщава CNBC, позовавайки се на запознати със сделката източници, пожелали анонимност.

Новината за постигане на сделка се случва на фона на четиримесечни преговори, а Monsanto изглежда е взела решението, след като Bayer предложи примамлива оферта от 127,50 долара на акция през миналата седмица.

Въпреки това офертата е по-ниска от 130 долара на акция, цена, която се надяваше да получи американската компания.

Според източниците Monsanto е приела предложението във вторник, а ръководството на Bayer предстои да заседава днес. Очаква се новината за сключената сделка да бъде официално обявена преди отварянето на пазара в Ню Йорк. 

Независимо от това някои източници твърдят, че все още е възможно някоя от компаниите да се откаже в последната минута. Bayer и Monsanto отказват коментар.

Акциите на американската компания поевтиняха с 0,8% до 106,10 долара по време на търговията във вторник в Ню Йорк. Книжата на Bayer приключиха сесията във Франкфурт със спад на цената от 0,3% до 93,3 евро.

През миналата седмица Bayer за втори път “подслади” офертата си за поглъщане на Monsanto Co. Bayer има готовност да плати 127,5 долара за акция на Monsanto. Новата оферта е с 2% по-висока от последното предложение на германския концерн и с 19% над цената на затваряне на акциите на американската компания.

Ако сделката се реализира, тя ще бъде най-голямата в сектора на селското стопанство в глобален план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
SS-23
преди 7 години
Bayer може да обяви поглъщането на Monsanto преди края на деня---Няма да искате ТТИП ,а ... оФце смотани ... Е добре дошли тогава, на всички болни - заповядайте и опитайте нашата нова продуктова линия Аспирини ... и бог да ви е на помощ! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още