IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Грос: Ново вливане на ликвидност е малко вероятно

Не виждаме вероятност за QE3. Имаше твърде много дискусии и несъгласия в Фед, за да бъде приложена подобна програма, коментира изпълнителният директор на Pimco

14:30 | 04.06.11 г. 5
Автор - снимка
Създател
Бил Грос: Ново вливане на ликвидност е малко вероятно

Изпълнителният директор на Pacific Investment Management Co. Бил Грос прогнозира, че е малко вероятно Федералният резерв (Фед) да предприеме трети кръг вливане на ликвидност, дори ако икономиката създава по-малко работни места от прогнозираното, пише Bloomberg.

По-слабият от прогнозирания темп на създаване на нови работни места през май показва, че „имаме повтарящ се модел – старата идея за новото нормално“, казва Грос.

През май щатските работодатели са наели рекордно малко служител за последните 8 месеца. Безработицата неочаквано се повиши до 9,1%, задълбочавайки опасенията на анализаторите, че ръстът на икономиката не е достатъчен, за да подкрепи трудовия пазар. На 12-ти ноември Фед започна втори кръг от вливане на ликвидност известен като QE2.

За миналата година централната банка е закупила щатски ДЦК за 1,7 трлн. долара с цел да увеличи количеството пари в обръщение и да предотврати дефлация.  QE2 трябва да приключи този месец.

„Не виждаме вероятност за QE3. Имаше твърде много дискусии и несъгласия в самия Фед, за да бъде приложена подобна програма“, казва Грос.

От декември 2008 г. Фед задържа основния лихвен процент на САЩ на рекордно ниски нива в рейнджа между 0 и 0,25%.

Грос повтори, че поради твърде ниската доходност той не купува щатски ДЦК за своя Total Return Fund управляващ 243 млрд. долара, въпреки покачването на цената им. Той посочва, че ипотечните облигации, корпоративните облигации и правителствените дългове на други страни са по-привлекателна инвестиция.

Инвеститорите могат да получат по-добра възвращаемост от тази на щатския дълг, като инвестират в акции на „консервативни компании“, като Procter & Gamble Co. (PG), Merck & Co. или компаниите предлагащи комунални услуги, посочва Грос.

Към 31 март Pimco е управлявал активи за 1,28 трлн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 0
lozkhris
преди 12 години
Не, г-н Грос. Напротив - щом са те пуснали да публикуваш такъв анализ значи ще се случи точно обратното !! И аз като marketleverage от около 2 месеца говоря за QE3 и, съвсем очевидно дотук сме прави. От Правителството на САЩ се изнасят супер "лоши" данни, които имат за цел да стреснат обществеността и да оправдаят следващите *** действия на ФЕД. Залозите са много, а сега има и друга, много важна цел - преизбирането на Обама догодина. Подобна ситуация е имало при 2-та кампания на Никсън. След това се е наложило да дойде Пол Волкър и да вдигне лихвите на двуцифрени стойностти за да спаси Америка. Дали ще се случи това по този начин знаят само престъпните евреи, които командват Америка и Уол Стрийт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
lozkhris
преди 12 години
Ставаш хипердосаден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 5
Иван Митев
преди 12 години
Правителството на САЩ работи със своя финансова грешка.Заради нея ФЕД също са жертва в "Капана на парите" и нямат полезен ход, за да помогнат за премахване на криза."Капан на парите означава: Капан е ползване на Незлатни пари, при условия на запазен начин на държавно финансово управление от време със "Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
абитуриент
преди 12 години
а кой ще купува щаатски дълг....????!!!!.....фалирала ЕВРОПА, закъсала ЯПОНИЯ........или КИТАЙ.....????!!!!.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
marketleverage
преди 12 години
мдам явно ставам за изпълнителен директор на фонд защо и аз такива неща ги пиша във форума за QE3 от известно време... изтрещяло време...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още