IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackstone купува EagleClaw за 2 млрд. долара

Очакванията са, че сделката ще бъде финализирана към края на юли

20:12 | 17.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Blackstone Group ще закупи оператора на тръбопроводи в богатия на петрол Западен Тексас EagleClaw Midstream Venture за сумата от 2 млрд. долара, съобщава Bloomberg. Очакванията са, че сделката ще бъде финализирана към края на юли.

Компанията притежава 375 мили тръбопроводи с капацитет от около 300 млн. куб. Фута на ден в най-богатият на петрол регион в САЩ.

EagleClaw ще запази името си като част от портфолиото на Blackstone. Компанията от месеци търси купувач на своите активи, припомня още Bloomberg. Заемът от 1,25 млрд. долара към Jefferies е част от сделката. 

Инвестиционният фонд Blackstone започна да инвестира в петролната и газова индустрия, докато цената на петрола е на най-ниското си ниво от 2014 година насам. В последните месеци обаче има възстановяване на пазара.

Активизирането на добива на шистов газ и на развитието на петролни находища прави по-търсени тръбопроводите и като цяло инфраструктурата за пренос на суровината.

Движението на цената на петрола можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още