IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GameStop планира продажбата на акции за 1 млрд. долара

Компанията заяви, че ще продаде до 3,5 млн. акции и ще използва приходите, за да ускори преминаването на своя бизнес модел към електронна търговия

17:06 | 05.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Акциите на GameStop Corp поевтиняха с 12%, след като търговецът на видеоигри заяви, че може да продаде акции на стойност до 1 млрд. долара, за да се възползва от шеметното поскъпване на акциите си тази година, съобщи Ройтерс.

Компанията заяви, че ще продаде до 3,5 млн. акции и ще използва приходите, за да ускори преминаването на своя бизнес модел към електронна търговия.

Акциите на GameStop поскъпнаха с повече от 900% тази година, което повиши пазараната капитализация на компанията до 34 млрд. долара в един момент. 

Киноверигата AMC и авиокомпанията American Airlines, които също се възползваха от предизвиканата от форума WallStreetBets в Reddit треска през януари, успяха да продадат акции, но GameStop не успя да го направи поради регулаторни ограничения.

GameStop предупреди инвеститорите, че закупуването на акции от нейното предлагане може да доведе до „значителна“ загуба, ако цената на акциите спадне.

Новият проспект за публично предлагане на пазара, подаден в Американската комисия по ценни книжа и борсови операции, заменя друг проспект от декември, който GameStop регистрира за продажба на акции на стойност 100 млн. долара. Компанията заяви, че не е продала никакви акции по обявената в края на декември процедура по предлагане.

GameStop обяви още, че глобалните продажби за деветседмичния период, завършващ на 4 април, са се увеличили с около 11%. Акциите на компанията поевтиняха до 168,76 долара за брой по време на предварителната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още