IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google и IBM поведоха биковете на Wall Street

Настроенията в търговията обаче остават умерени заради връщането на тавана на дълга в дневния ред

17:27 | 23.01.13 г.
Google и IBM поведоха биковете на Wall Street

Акциите на Google и IBM приковаха вниманието в началото на днешната борсова сесия на Wall Street. Късно вчера двете компании изненадаха пазарите с по-силни от очакваното резултати и днес са възнаградени с инвеститорски интерес.

Пазарната капитализация на Google скача с 6,4 на сто до 747 долара за акция, а тази на IBM се повишава с 6,2 на сто до 208 долара за акция. Това се дължи на изключително силния ръст на печалбата и приходите на Google и стабилното представяне на IBM въпреки слабото търсене на компютри през последното тримесечие.

Като цяло обаче настроенията на Wall Street са доста умерени, като индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с половин процент в началото на сесията до 13 782 пункта. Широкият индекс е почти без промяна при 1 493 пункта.

Причината за липса на по-явен оптимизъм са опасенията, че дебатите за достигането на дълга в САЩ отново се връщат в дневния ред. Днес предстои гласуване за поредното временно вдигане на максималния дълг, който може да заема правителството, като се очакват напрегнати разговори.

Сред компаниите, които днес предадоха отчетите си за последното тримесечие, е и McDonald’s. Изненадващо силното представяне за периода за момента не помага на акциите на веригата за бързо хранене и те са без промяна от вчера при 92,99 долара за брой.

Впечатление прави и AMD. Въпреки задълбочаването на загубите резултатите на производителя на чипове се оказаха по-добри от очакваното. Инвеститорите харесаха новината и днес акциите на компанията се изстрелват с 10 на сто до 2,70 долара за брой. Това обаче е слаба утеха след спада им с близо 60% за последната година.

Безспорно най-очакваното събитие днес е отчетът на Apple за финалното тримесечие на 2012 година. Той ще бъде публикуван непосредствено след края на сесията, а по-късно през нощта българско време предстои пресконференция и конферентен разговор за обясняване на резултатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още