IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс напуска поста си

Тя не изключва възможността да се кандидатира за губернатор в родния си Арканзас

10:47 | 14.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандерс напуска администрацията на Доналд Тръмп след бурна кариера там, белязана от атаки срещу медиите, разпространение на невярна информация и почти пълното изчезване на ежедневните пресконференции, предава Bloomberg.

„В края на месеца нашата прекрасна Сара Сандърс ще напусне Белия дом и ще се върне у дома в щата Арканзас", заяви Тръмп в Twitter. Той добави, че се надява един ден тя да се кандидатира за губернатор на щата - пост, който е бил заеман и от баща ѝ, Майк Хъкаби.

Тръмп не съобщи името на бъдещия заместник на Сандърс, която е до него от кандидат-президентската кампания през 2016 г.

Говорейки на събитие в Белия дом по-късно в четвъртък, Сандърс каза, че да служи в администрацията на Тръмп е било „честта на живота ѝ”. „Обичах всяка минута, дори трудните минути“, каза тя.

Попитана от репортери по-късно дали планира да се кандидатира за губернатор в родния си Арканзас, тя не изключи тази възможност.

36-годишната Сандърс пое ролята на главен говорител на Белия дом, след като нейният предшественик Шон Спайсър внезапно подаде оставка през юли 2017 г. 

Въпреки че Сандерс се оказа по-ефективна в предаването на посланията на президента Доналд Тръмп, отколкото Спайсър, тя поддържа публично антагонистичния подход на администрацията към репортерите и редовно неглижира фактите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още