IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J.P. Morgan може да плати глоба от над 1 млрд. долара

На тази цена Министерството на правосъдието ще преустанови разследване по случая Мейдоф

22:39 | 12.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
J.P. Morgan може да плати глоба от над 1 млрд. долара

J.P. Morgan Chase се очаква да плати повече от 1 млрд. долара глоби на Министерството на правосъдието, за да преустанови криминалното разследване за това дали банката е осигурила адекватно предупреждение относно действията на Бърнард Мейдоф, съобщава MarketWatch.

Сделката, която ще включва също така споразумение за отлагане на разследванията с щатския прокурор Прийт Барара, може да бъде оформена до края на годината, споделят запознати.

Разследващите органи проучват дали банката не е предупредила регулаторите въпреки многото сигнали за Мейдоф. Централен момент в случая е защо J.P. Morgan не е предоставила официален доклад, повдигащ съмнения относно действията на финансиста в САЩ, след като е представила подобен документ пред британските власти.

Мейдоф имаше връзки с J.P. Morgan в продължение на две десетилетия преди да бъде арестуван през декември 2008 г.

Най-голямата американска банка се очаква също така да плати допълнителна глоба на щатските регулатори, свързана както с неадекватните предупреждения за Мейдоф, така и с други слабости в контрола. Според запознат сумата на тази глоба все още не е съобщена на банката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още