IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикард: JPMorgan е била деен участник в схемата на Мадоф

JPMorgan Chase трябва да плати обезщетение за най-малко 19 млрд. долара заради ролята си в аферата Мадоф, се казва в съдебен иск заведен от ликвидатора на пирамидата

15:50 | 25.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Пикард: JPMorgan е била деен участник в схемата на Мадоф

JPMorgan Chase & Co. трябва да плати обезщетение за най-малко 19 млрд. долара заради ролята си в аферата Мадоф, се казва в съдебен иск заведен от Ървин Пикард, на който е възложена ликвидацията на компанията на измамника, пише Bloomberg.

Сумата представлява последната оценка на Пикард за част от загубите на инвеститори, акумулирани до декември 2008 г., когато финансовата пирамида колабира. JPMorgan, банката използвана от Мадоф, е можела да спре измамата ако е уведомила регулаторните органи за подозренията си, посочва Пикард.

Първоначално, обезщетението което Пикард търсеше от втората по големина американска банка беше за 5,4 млрд. долара плюс 1 млрд. за трансфери и такси.

JPMorgan е бил „деен участник в схемата на Мадоф“, казва адвокат Дейвид Шийхан, работещ за кантората на Пикард.  JPMorgan „не само е трябвало да знаят, че се извършва измама. Те са знаели за това“, допълва той.

Пикард, който е завел повече от 1000 съдебни дела, за около 90 млрд. долара компенсации за жертвите на Мадоф, заведе първото си дело срещу JPMorgan през декември.

Той обвинява финансовата институция, че е игнорирала информация за измама за милиарди долари, която е извършена през сметки на Мадоф в JPMorgan, както и че не уведомила регулаторните органи, че измамникът прикрива информация за доходите и заемите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 11 години
Нека предположа - Луканов, Лилов, Първанов, Р. Овч., Ал. Петров, Г. Гергов, Кр. Гергов, генерал Любен Гоцев + останалите от т.нар. кръг "Монтерей".Някой ако ги познава може да направи разлика в състоянието им по време на прехода и сегашното им.Дали уцелих???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
stone kold
преди 12 години
кой ли е стоял зад пирамидите тук в на4алото на прехода?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още