IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan ще плати над 800 млн. долара на бивши клиенти на Lehman Brothers

Споразумението няма да засегне съществено банката, която има заделени провизии за целта

15:33 | 22.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
JPMorgan ще плати над 800 млн. долара на бивши клиенти на Lehman Brothers

JPMorgan Chase се съгласи да плати повече от 800 млн. долара активи, които ще бъдат разпределени между бившите клиенти на брокерското поделение на фалиралата Lehman Brothers, съобщава Ройтерс.

Назначеният от съда попечител на активите Джеймс Гидънс определи споразумението като повратен етап в опитите му да възстанови средства за клиентите на фалиралия посредник.

Споразумението ще обезпечи връщането на 755 млн. долара кеш и около 106 млн. в ценни книжа.

„Предложеното уреждане на въпроса ще увеличи значително средствата за разпределение между бившите клиенти на посредника, като елиминира несигурността и забавянето, свързани с евентуални съдебни спорове”, се казва в искането до съда.

От JPMorgan – втората по големина банка в САЩ, заявят, че основен източник за връщане на средствата ще бъдат провизиите, заделени от банката във връзка със съдебния спор.

Уреждането няма да окаже съществено влияние върху финансовото състояние на институцията, посочват от JPMorgan.

През септември 2008 Lehman Brothers, която бе четвъртата по-големина инвестиционна банка в страната, подаде иск за защита от кредиторите, слагайки началото на най-големия фалит в исторята на Америка.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още