IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колекцията от вина и ликьори на Мадоф беше продадена за над 41 хил. долара

Аукционът е част от усилията на федералните власти да компенсират жертвите на измамата на Мадоф

10:52 | 19.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Колекцията от вина и ликьори на Мадоф беше продадена за над 41 хил. долара

Вкусът на Бърнард Мадоф за хубаво вино може и да не от най-изтънчените, но участниците в интернет търг бяха повече от готови да платят солидни суми, за да притежават част от алкохола от барчето на финансиста измамник, пише CNNMoney.

Базираната в Ню Йорк компания за търгове за вина Morrell Wine Auctions организира аукцион за 262 бутилки вина и ликьори, иззети от федералните власти от имението на Мадоф в Палм Бийч, Флорида.

Аукционът включва и известен брой вина, за които Morrell обяви, че не биха представлявали интерес, ако нямаха толкова скандален произход.

„Някои бутилки се приемат по-скоро като сувенири, отколкото като съдържание“, се посочва в изявление на Morrell.

Според първоначалните резултати от аукциона колекцията се е продала за повече от 41,5 хил. долара, които ще бъдат използвани за компенсиране на жертвите на пирамидата на Мадоф. Колекцията се очакваше да донесе между 15 хил. и 21 хил. долара.

Мадоф, който излежава 150-годишна присъда във федерален затвор в Северна Каролина, е притежавал главно сравнително обикновени френски вина, но също така и селекция от шотландски и други уискита.

Най-скъпата сделка на търга е била за 12 бутилки Шато Мутон-Ротшилд от 1996 г., за които са платени 6,8 хил. долара.

Кристална гарафа с мистериозна кафява течност също е била продадена за 950 долара, при първоначална цена от между 60 – 90 долара.

Аукционът е част от усилията на федералните власти да компенсират жертвите на измамата на Мадоф. Той беше арестуван през декември 2008 г. и се призна за виновен 3 месеца по-късно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още