IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карл Айкан е закупил акции на Hertz за около 1 млрд. долара

Мащабната инвестиция е предприета преди одобрения наскоро план за правата на акционерите

09:57 | 04.01.14 г.
Карл Айкан е закупил акции на Hertz за около 1 млрд. долара

Инвеститорът-активист Карл Айкан е закупил между 30 млн. и 40 млн. акции на Hertz Global Holdings Inc, съобщиха анонимни източници пред CNBC.

Според информацията мащабната инвестиция е предприета преди одобрения наскоро план за правата на акционерите, който влезе в сила в понеделник. От Hertz съобщиха, че компанията за отдаване на коли под наем е приела плана за правата на акционерите, който е "необичайна и съществена част от дейността".

Непосредствено след публикуването на информацията капитализацията на Hertz се покачи в петъчната търговия. Въпреки това впоследствие книжата поевтиняха, смъквайки се с 0,63 на сто до ниво от 28,50 долара в края на сесията.

Позицията Карл Айкан в Hertz Global Holdings Inc не е единствено в обикновени акции. По думите на източниците част от активите са производни. Ако всички закупени книжа бяха обикновени, дял от 30-40 млн. ще бъде достатъчен, за да направи инвеститорът-активист един от най-влиятелните вложители в Hertz.

Данни на Bloomberg показаха, че за момента Wellington Management е най-големият акционер в Hertz. Към края на третото тримесечие компанията е държала 41 млн. акции, или 9,2% от всички книжа на дружеството.

Айкан не е единственият инвеститор-активист, който е насочил погледа си към Hertz. Също според неофициални информации по-рано през седмицата Дан Льоб също е закупил книжа на компанията за наемане на автомобили. В допълнение вложителят в Corvex Capital Кийт Мистър също е увеличил експозицията си в дружеството.

Карл Айкан е доста активен напоследък, поглеждайки смело и към технологичния гигант Apple в опита си да стимулира обратно изкупуване на повече акции на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още