IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майкъл Блумбърг официално влезе в президентската надпревара през 2020 г.

Кандидатурата на милиардера е оповестена в мащабна телевизионна рекламна кампания на стойност 31 млн. долара

17:45 | 24.11.19 г. 2
<p>
	Майкъл Блумбърг. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Майкъл Блумбърг. Снимка: Ройтерс

Бившият кмет на Ню Йорк Майк Блумбърг официално влезе в президентската надпревара през 2020 г., като по-рано днес той започна масирана рекламна кампания за милиони долари след седмици на спекулации дали все пак ще се присъедини към вече препълнения демократичен състав с кандидати, съобщава CNBC. 

В телевизионната реклама Блумбърг обещава да „изгради“ САЩ отново и да възстанови вярата в мечтата, която определя нацията – „където богатите ще плащат по-големи данъци, а средната класа ще получи справедлив дял; всеки без здравни осигуровки може да го получи, а всеки, който харесва своя дял, да го пази“.

„И всички тези неща Майк Блумбърг възнамерява да ги направи добре", се посочва още в рекламата. Тя е част от телевизионната кампания на Блумбърг на стойност 31 млн. долара, която ще започне около 3 декември.

Ако бъде номиниран за кандидат на демократите за президент той ще се изправи срещу сегашния държавен глава Доналд Тръмп на изборите догодина.

По-рано тази седмица Блумбърг подаде документи във Федералната избирателна комисия на САЩ за участие в президентските избори от името на Демократическата партия.

77-годишният Блумбърг даде знак, че планира включване на късен етап в първичните избори на Демократическата партия, което показва, че според него останалите близо 20 кандидати са уязвими, отбелязва Ройтерс. Ако влезе в предизборната надпревара, той вероятно ще се откаже от някои щати, които потенциалните му опоненти посещават от месеци.

Блумбърг вече се регистрира за участие на изборите в Алабама, Арканзас и Тексас. Друг негов съветник съобщи днес, че той е подал документи за участие и на изборите в Джорджия и Мичиган.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 16 rate down comment 4
ing5rov
преди 4 години
където богатите ще плащат по-големи данъци, а средната класа ще получи справедлив дял; всеки без здравни осигуровки може да го получи, а всеки, който харесва своя дял, да го пази.мдааа ... от всеки според способностите , на всеки според потребностите ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 10
lyusien
преди 4 години
Надпреварата за президентския пост в С А Щ вече става интересна Вероятно един срещу друг ще се изправят Майкъл Блумберг и Доналд Тръмп М Блумберг започва надпреварата в силно републикански щати -Тексас Арканзас Мичиган и Джорджия и Алабама Ако се представи добре значи има огромен шанс да спечели президентската надпревара през 2020 г Ще бъде интересно догодина
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още