IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министрите от Г-20 постигнаха компромисно споразумение

След "откровени и понякога напрегнати" преговори е постигнат компромис за текст, съобщи френският министър на икономиката Кристин Лагард

19:25 | 19.02.11 г.
Министрите от Г-20 постигнаха компромисно споразумение

Страните от Г-20 постигнаха компромисно споразумение за индикаторите, които могат да се използват за измерване на глобалните икономически дисбаланси с „откровени и понякога напрегнати” преговори в Париж днес, заяви френският министър на икономиката Кристин Лагард, цитирана от Ройтерс.

„Не беше просто, очевидно имаше различни интереси, но успяхме да постигнем компромис за един текст” казва Лагард, която председателстваше преговорите. Тя посочва сред индикаторите дълг и дефицит, спестявания и инвестиции и търговия и текуща сметка.

Китай се противопостави на опитите за измерване на дисбалансите да се използват реални валутни курсове и валутни резерви и министрите не са споменали нито един от двата като индикатор.

Министрите на страните от Г-20, които заедно формират 85% от световната икономика, се срещнаха във френската столица, за да обсъдят индикаторите в опит да подготвят стратегии за избягване на нови глобални финансови кризи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още