IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley с ръководни рокади

Банката разширява правомощията на двама директори, което им дава достъп до Борда на директорите и членство във върховния оперативен комитет

16:22 | 02.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley възнагради две изгряващи звезди, като разшири ролите им, което им дава достъп до Борда на директорите и членство във върховния оперативен комитет на банката, пише Financial Times.

Едуард Пик ще добави инструментите с фиксирана доходност към отговорностите си, свързани с акциите и анализите, след като бе назначен за директор на глобалните продажби и търговия. 46-годишният Пик отговаря за глобалната търговия с акции от 2011 г. насам.

Същевременно Даниел Симковиц ще поеме бизнеса на Morgan Stanley по управление на инвестициите. Той ръководеше отдела на банката, който се занимава с попечителство при издаване на акции и облигации. Постът му е на директор „Глобални капиталови пазари“.

Симковиц поема управлението на бизнеса по инвестиционен мениджмънт от президента на Morgan Stanley Грег Флеминг, който запазва контрола си над бизнеса с управление на активи.

Флеминг се присъедини към банката през 2009 г. след 17-годишна служба в Merrill Lynch със задачата да преструктурира бизнеса на Morgan Stanley по управление на активи.

Промените са обявени чрез вътрешно съобщение в четвъртък. Те идват в момент, в който ръководството на Morgan Stanley се съсредоточава все повече върху планирането на приемствеността. От 2010 г. пък Джеймс Горман е главен изпълнителен директор на банката.

Пик помогна за възстановяването на бизнеса с търговия на акции на Morgan Stanley след финансовата криза.

В сегмента акции Morgan Stanley е номер едно в индустрията, сочат данни на консултантската фирма Coalition, обхващащи първото полугодие, въпреки че банката е пета в класацията на най-големите инвестиционни банки.

Търговията с акции донесе приходи за 2,3 млрд. долара през второто тримесечие на тази година, или с 27% повече спрямо миналата. Goldman Sachs – най-големият конкурент на Morgan Stanley в сегмента акции, получи 2 млрд. долара от същата дейност през същия период.

50-годишният Симковиц ще докладва директно на Горман и ще се присъедини към оперативния комитет на банката. Пик вече е негов член. С разширяване обхвата на ролите им, Пик и Симковиц ще имат по-голямо влияние върху Борда на директорите на банката.

През последните няколко години всички инвестиционни банки търсиха по-нискорискови източници за своите приходи. Под ръководството на Горман Morgan Stanley обърна гръб на търговията с облигации и обърна внимание на управлението на спестяванията на богатите американци чрез дивизията за управление на активи. Поделението получи подкрепа след сливането с бившия инвестиционен посредник на Citi - Smith Barney.

През второто тримесечие приходите на Morgan Stanley от управление на активи се покачиха с 5% на годишна база до 3,9 млрд. долара, а печалбата – с една пета. На този фон инвестиционният мениджмънт изостана, тъй като генерира нетни приходи за 750 млн. долара и печалба преди данъци за 220 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още