IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Morgan Stanley ще плати глоба в размер на 2,6 млрд. долара

Това е най-големият съдебен разход, който банката трябва да понесе заради извършени нарушения по време на финансовата криза

09:33 | 26.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Morgan Stanley ще плати глоба в размер на 2,6 млрд. долара

Американската инвестиционна банка Morgan Stanley ще плати 2,6 млрд. долара по обвинения за неправомерна продажба на ипотечни облигации. Това е най-големият съдебен разход, който финансовата институция трябва да понесе заради извършени нарушения по време на финансовата криза, предава Wall Street Journal.

Споразумението слага край на разследването, предприето от Министерството на правосъдието на САЩ срещу Morgan Stanley по обвиненията за подвеждане на инвеститорите относно качеството на някои от жилищните кредити, които банката е пакетирала под формата на облигации. Това е поредната мултимилиардна сделка, която правителството на САЩ постига с големите банки.

Освен това споразумението слага край на последното и най-голямото „завещание“ от финансовата криза насам, което тежи на представянето на банката. По данни на регулаторните органи от сряда Morgan Stanley е увеличила резервите си за съдебни разноски с около 2,8 млрд. долара. По-високите резерви ще намалят печалбата на банката с 2,7 млрд. долара, което е повече от една трета от нетната печалба за 2014 г.

До момента големите щатски банки са платили около 130 млрд. долара за уреждане на съдебни спорове, глоби и други разходи, свързани с най-тежкия финансов колапс от десетилетия насам.

Споразумението с американските правни власти не покрива разходи за други съдебни дела, с което се обяснява защо банката е заделила с 200 млн. долара повече от това, което заплаща сега.

Срещу друга американска банка – Citigroup – са започнали допълнителни разследвания по подозрения за нарушаване на законодателството за мерките срещу изпирането на пари в нейния клон Banamex USA.

В разследването се включва Изпълнителната мрежа за финансови престъпления към Министерството на финансите на САЩ и Калифорнийското поделение за надзор над бизнеса, които са поискали от банката информация за спазването на законодателството против изпирането на пари и спазването на банковата тайна.

Banamex USA е дъщерна на базираната в Мексико Banamex, която Citi закупи през 2011 г. и която има няколко поделения в САЩ. От своя страна Banamex е втората по големина банка в Мексико.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
крас
преди 9 години
Да бяхте поне написали какви са ги засрали!На бандитите от Morgan Stanley и Citigroup трябваше да бъде отнет лиценза и натикани в затвора!Пускайки на пазара ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ с висок рейтинг достигаш ААА те не само подведоха ИНВЕСТИТОРИТЕ , но в наглоста си стигнаха дотам, че ЗАСТРАХОВАХА облигациите им и получиха трильони печалби!!Порнографската финансова система позволяваща да ЗАСТРАХОВАШ РИСКА ПО БЛИГАЦИИ НА КОИТО ТИ НЕ СИ ПРИТЕЖАТЕЛ доведе до там , че издателите им в лицето на тези две банки НЕ САМО ПРОДАДОХЕ ТЕЗИ ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ на нещастните и добронамерени инвеститори , НО ГИ И ЗАСТРАХОВАХА !!ТОВА СИ Е ЧИСТ БАНДИТИЗЪМ !! ИНВЕСТИТОРИТЕ ЛАПНАХА ДРЪВЦЕТО , А БАНДИТИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ!КАКЪВ ИМИДЖ МОГАТ ДА ИМАТ ТЕЗИ *** И ПРЕСТЪПНИЦИ!!А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА РЕЙТИНГОВИТЕ АГЕНЦИИ ОЦЕНИЛИ ТЕЗИ ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ С РЕЙТИНГИ "ААА" ?! ЗНАЕТЕ ЛИ КОИ СА РЕЙТИНГОВИТЕ АГЕНЦИИ БЕ?НАПИШЕТЕ ГИ, ЗАЩОТО И ТЕ СА ЧАСТ ОТ ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА!ЕГАТИ И ПОРНОГРАФСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още