IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Morgan Stanley нарасна, но остана под прогнозите

Основната причина за ръста са по-ниските съдебни разходи на банката

16:02 | 20.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на Morgan Stanley нарасна, но остана под прогнозите

Тримесечната печалба на Morgan Stanley нарасна, след като съдебните разходи на банката спаднаха рязко въпреки понижението в приходите от звеното, което търгува с облигации, валути и стоки.

Измененията на пазарите, причинени от фактори, вариращи от резкия спад на цените на петрола до политическите катаклизми в Гърция, доведоха до отстъпления в приходите на американските банки, включително големия съперник на Morgan Stanley - Goldman Sachs.

Morgan Stanley посочи във вторник, че приходите ѝ от търговия с ценни книжа с фиксирана доходност, валути и стоки са спаднали с 81% до 133 млн. долара, изключвайки счетоводните корекции.

Приходи от все по-важния мениджърски бизнес на банката са нараснали с 2,4% до 3,8 млрд. долара на фона на силния ръст на капиталовите пазари.

Като цяло печалба за разпределяне сред общите акции се повиши до 920 млн. долара, или 47 цента на акция, през четвъртото тримесечие от 36 млн. долара, или 2 цента на акция, година по-рано.

Правните разноски на Morgan Stanley пък спаднаха до 284 млн. долара от 1,4 млрд. долара година по-рано.

Анализаторите очакваха Morgan Stanley да публикува печалба от около 48 цента на акция и приходи в размер на 8,08 млрд. долара според консенсусната прогноза от Thomson Reuters.

През миналата седмица част от големите американски банки, в това число Bank of America, JPMorgan Chase, и Citigroup, представиха разочароващи резултати за изминалото тримесечие, като пазарната нестабилност повлия на приходите им.

В последните две години Morgan Stanley бе в процес на продажба на фирми, които притежават и експлоатират суровините, като петролни терминали и тръбопроводи, под натиск от регулаторните органи и законодателите, пише Ройтерс.

Въпреки това звеното на банката за управление на богатства е една от последните големи единици за търговия със стоки на Wall Street.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още