IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нюйоркската фондова борса е спокойна в очакване на нови развития в търговията*

В 17:00 ч. българско време започна изслушването на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл пред Комисията по бюджет за икономическите перспективи

18:36 | 14.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Архив на Ройтерс</p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Основните щатски индекси стартират борсовата сесия в четвъртък почти без изменение на фона на постоянните притеснения около търговските отношения между САЩ и Китай, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се намира на ниво от 27 795,08 пункта. Широкият измерител S&P 500  достига ниво от 3095,77 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite е на ниво от 8473,05 пункта.

Смята се, че преговорите между САЩ и Китай са в задънена улица по отношение на покупките на американски селскостопански стоки от Китай. Wall Street Journal съобщи в сряда, че Пекин изразява известно несъгласие с исканията на Белия дом за ограничаване на трансферите на технологии, както и за налагане на механизми за по-добра защита на сигурността на интелектуалната собственост. Съобщава се, че Китай също е предпазлив по отношение на ангажимента за закупуване на селскостопанска продукция от САЩ в определен размер.

Говорителят на китайското министерство на търговията Гао Фън заяви, че и двете страни водят "задълбочени" дискусии по първата фаза от търговската сделка, но отбеляза, че отмяната на някои мита е от ключово значение за постигане на споразумение.

Съобщенията за нов застой в преговорите дойдоха, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано през седмицата, че Китай и САЩ са „близо“ до постигане на споразумение, но не даде никакви подробности как напредват разговорите.

По отношение на корпоративните новини Walmart отчете печалба за последното тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите и повиши цената на акциите на компанията с повече от 3%. Nvidia и Aurora Cannabis ще публикуват отчетите си след края на борсовата търговия.

Броят на молбите за обезщетение при безработица в САЩ е достигнал 225 хил. през миналата седмица, сочат данни на американското министерство на труда. Цените на производител в САЩ са отчели най-големия си ръст от шест месеца насам през октомври.

В 17:00 ч. българско време започна изслушването на гуверньора на Федералния резерв Джером Пауъл пред Комисията по бюджет за икономическите перспективи. В сряда Пауъл заяви, че пътят на лихвените проценти на Фед е малко вероятно да се промени, докато икономиката продължава да расте.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа отчитат спад до съответно 1,827% и 2,308%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 98,37 пункта.

Еврото се разменя със спад от 0,09 на сто при 1,0997 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 67 цента до 63,06 долара за барел. В същото време фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отбелязват ръст от 54 цента до ниво от 57,77 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,21% до ниво от 1468,82 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още