IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нюйоркската фондова борса преминава изцяло онлайн

Всички обекти на NYSE ще бъдат затворени след положителна проба за коронавирус

23:08 | 18.03.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Нюйоркската фондова борса обяви, че временно ще затвори врати и ще се прехвърли напълно онлайн заради пандемията на коронавируса, пише CNBC.

Изцяло електронната търговия ще започне на 23 март, обявиха от NYSE. Всички обекти ще бъдат затворени, в това число NYSE American Options в Ню Йорк и NYSE Arca Options в Сан Франциско.

Мярката отчасти се дължи на положителната проба за коронавирус на човек, работещ на борсата. Тази седмица започнаха медицинските тестове на място.

„Въпреки че взимаме предпазни мерки за затваряне на местата за търговия, продължаваме твърдо да вярваме, че пазарите трябва да останат отворени и достъпни за инвеститорите“, заяви Стейси Кънингам, президент на Нюйоркската фондова борса. „Всички пазари на NYSE ще продължат да оперират с нормални часове за търговия, въпреки затварянето на етажите“.

Уолстрийт преживява безпрецедентен момент на волатилност заради кризата с коронавируса. Само тази седмица два пъти беше спирана търговията за по 15 минути заради огромните разпродажби.

Днес борсите в САЩ завършиха на червена територия, а индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи борсовия ден под 20 хил. пункта за първи път от февруари 2017 г. S&P 500 е с 30% надолу спрямо рекорда си от миналия месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още