Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Печалбата на Bank of America скочи с 32% за тримесечието

Подразделението за инвестиционно банкиране на кредитора обаче продължава да изпитва трудности

Печалбата на Bank of America скочи с 32% за тримесечието

Снимка: Архив Ройтерс

Щатският кредитор Bank of America обяви в понеделник ръст от 32% на печалбата за третото тримесечие, съобщава Wall Street Journal.

Тримесечната печалба на базираната в Шарлът, Северна Каролина, банка, която е втората по големина в САЩ по активи, възлиза на 7,167 млрд. долара спрямо 5,424 млрд. долара преди година. Печалбата на акция е от 66 цента. Анализатори, анкетирани от Refinitiv, очакваха печалбата да стигне 62 цента на акция.

Още по темата

Приходите за третото тримесечие възлизат на 22,777 млрд. долара спрямо 21,839 млрд. долара преди година. Очакванията на анализаторите бяха за 22,699 млрд. долара.

Финансовите институции продължават да се възползват от данъчната реформа от миналата година, както и от по-високите лихвени проценти. Увеличаването им обикновено е добре за банките, защото компаниите печелят от разликата между това, което плащат по депозитите и това, което събират по заемите. През септември Федералният резерв повиши основния си лихвен процент за осми път, откакто започна вдигането им в края на 2015 г.

Банките успяват да запазят по-голямата част от спечеленото покрай увеличението на лихвите, тъй като клиентите като цяло не изискват по-високи лихви по депозитите си. Bank of America е платила 0,5% по лихвени депозити в САЩ през третото тримесечие спрямо 0,38% през вторите три месеца на годината.

Подразделението за инвестиционно банкиране на кредитора обаче продължава да изпитва трудности, а таксите му са спаднали с 18% на годишна база. Отделът бележи по-слаби резултати в ключови бизнеси, включително сливанията в САЩ тази година.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Сътресенията между САЩ и Китай помрачиха старта на сесията на Wall Street*