IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси завършиха сесията без единна посока с фокус върху срещата на Фед

Книжата на Tesla поевтиняха с над 4 на сто

23:11 | 16.03.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията без единна посока, докато инвеститорите са насочили своя фокус към двудневното заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи със 127,51 пункта, или с 0,39%, до ниво от 32 825,95 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,16 на сто до 3962,71 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite напредна с минималните 0,09% до 13 471,57 пункта.

Очаква се утре да приключи заседанието на Фед, след което управителят на централната банка Джером Пауъл ще говори по време на пресконференция, докато продължават да растат страховете сред трейдърите за покачване на лихвените проценти.

Акциите на Microsoft, Apple, Alphabet, Facebook и Amazon поскъпнаха съответно с 1,2%, 1,3 на сто, 1,4%, 2 на сто и 0,3%.

От друга страна книжата на Tesla поевтиняха с над 4 на сто.

щатски щатски

Инвеститорите обърнаха внимание и на икономическите данни от региона. Продажбите на дребно в САЩ се понижиха през февруари, когато неблагоприятното зимно време обхвана големи части на страната, довеждайки до временен спад в търсенето, който може да се ускори през следващите месеци. Намалението с 3% на общите приходи от търговия на дребно последва ревизиран нагоре скок от 7,6% през януари, което е най-силният ръст за седем месеца, показват данните на Министерството на търговията. Средната прогноза в проучване на икономисти на Bloomberg беше за спад от 0,5% през февруари.

В същото време производството в американските фабрики се срина през февруари под натиска на зимните бури в Тексас, които спряха работата на някои петролни рафинерии, нефтохимически съоръжения и заводи за пластмаса.

Промишленото производство е спаднало с 3,1% през миналия месец, също затруднено от глобалния недостиг на полупроводници, съобщи във вторник Федералният резерв. Данните последваха скок с 1,2% през януари и сложиха край на девет поредни месечни увеличения на фабричната продукция. Промишленото производство остава под нивото си отпреди пандемията.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни облигации нарасна съответно до 1,623% и 2,386 на сто.

Доларовият индекс отчете ръст от 0,07% до 91,89 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 0,54% до 68,51 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поевтиняха с 0,75% до 64,90 долара за барел.

Златото от своя страна изтри 0,1% от стойността си, като цената му се понижи до 1727,20 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още