IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сянката, която падна върху търговските преговори, помрачи и щатските индекси

Отчетите на Facebook и Apple, както и вечрашното свиване на основните лихви от страна на Фед, не успяха да помогнат на индексите да преминат на зелена територия

23:16 | 31.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на червена територия, след като тревогата отново скова настроенията на инвеститорите на фона на проблемите около търговските преговори между САЩ и Китай, съобщава CNBC. 

След като в четвъртък вечерта стана ясно, че Чили се отказва от домакинството си на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС), на която се очакваше президентите на САЩ и Китай Доналд Тръмп и Си Дзинпин да подишат междинното споразумение от „първата фаза“ на преговорите, в лагерите на двете най-големи икономики в света се появиха съмнения, че подобна сделка може да бъде постигната.

По-рано днес Тръмп съобщи, че Китай и САЩ са в процес на избор на ново място за подписване на споразумението. Преговарящи от името на Вашингтон и Пекин работят за финализирането на първата фаза от сделката, за която беше постигната принципна договореност миналия месец. Очаква се тя да включва закупуването на американски земеделски стоки от Китай и разпоредби, целящи предотвратяване на валутни манипулации и кражба на интелектуална собственост.

Силните отчети на технологичните компании Facebook и Apple, както и вечрашното свиване на основните лихви от страна на Федералния резерв на САЩ не успяха да помогнат на индексите да преминат на зелена територия.

сащ сащ

Книжата на Apple и Facebook поскъпнаха съответно с 2,26 на сто и 1,81%, след като и двете компании представиха отчети, които надминаха прогнозите на анализаторите.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годипните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,687% и 2,173%.

При валутната търговия доларовият индекс отчете спад от 0,33 на сто до 97,32 пункта. Стойността на еврото се покачи с 0,01% спрямо долара, като единната европейска валута се търгуваше при 1,1151 долара за евро.

На петролните пазари цената на сорт Брент се понижи с 40 цента до 60,21 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поевтиняха с 1,6 на сто, или с 88 цента, до 54,18 долара за барел.

Цената на златото се покачи на фона на опасенията около глобалната икономика с 0,82 на сто до 1508,9 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още