Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

S&P 500 приключи сесията на ново рекордно високо ниво

Преди края на сесията златото достигна своята най-висока стойност от 5 години насам

S&P 500 приключи сесията на ново рекордно високо ниво

Снимка: Ройтерс

Основните борсови индекси на Нюйоркската фондова борса завършиха днешната сесия на зелена територия, след като късно снощи Федералният резерв на САЩ реши да запази лихвените проценти, като намекна, че може да започне тяхното редуциране през юли, ако обстоятелствата го изискват. Показателят S&P 500 приключи деня на ново рекордно ниво, достигайки 2954,18 пункта, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който проследява търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, прибави 249,17 пункта, или 0,94%, към стойността си. 

Още по темата

Широкият измерител S&P 500 напредна с 27,72 пункта, или с 0,95%, до рекордните 2954,18 пункта. Преди да затвори сесията, индексът достигна историческо равнище от 2958,08 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете ръст от 0,80 на сто до 8051,34 пункта.

Акциите на енергийната компания General Electric поскъпнаха с 2,8 на сто, докато тези на Oracle поскъпнаха с над 8%, след като дружеството представи финансов отчет, който надмина очакванията на анализаторите.

Федералният резерв на САЩ обяви в сряда вечерта, че засега не очаква свиване на лихвите през 2019 г., но намекна, че курсът на неговата политика може да се промени в зависимост от икономическите условия.

Решението на регулатора беше взето на фона на различните мнения на представителите му относно това какво предстои до края на годината, като според пазарните прогнози все още остава възможността паричната политика да бъде разхлабена преди края на 2019 г. в зависимост от условията.

В своя основен сценарий членовете на Федералната комисия по отворения пазар заявиха, че все още очакват „продължително разширяване на икономическата активност“ и движение към ниво на инфлацията от 2%, като в същото време осъзнават, че „несигурността по отношение на тази перспектива се е увеличила“.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 2,02%, докато тази по 30-годишните облигации отчете спад до 2,52%.

При валутните пазари доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се понижи с 0,44 на сто до 96,69 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент отчете ръст от 4,5 на сто до 64,61 долара за барел, докато американският WTI поскъпна с 5,4% до 56,65 долара за барел. Сериозният ценови скок беше предизвикан от новината за сваления американски дрон, за който инцидент Вашингтон подозират Иран.

От своя страна златото също поскъпва с 2,8 на сто до 1386,30 долара за тройунция. По-рано през сесията ценният метал достигна 5-годишен връх при цена от 1397,70 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (11)

   1| 2    
1
 
0
 
11
ivailojelyazkov до: ABBA
преди 4 седмици
Ти си гледай *** на север от Монголия!!!!!!! пеееераст
0
 
0
 
10
michaelis12 до: julian12
преди 4 седмици
що да няма ? аз съм шорт и добавям, няма ядове ..... кой иска да влиза дълги, "пазар свободен" държан от 3 фирми и 6 банки всеки да прай квот иска .... :))
0
 
1
 
9
julian12 до: michaelis12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Е то няма как да не шортиш в тая ситуация. Но все пак си дръж солиден кеш като почнат големите намаления ;)
0
 
1
 
8
julian12 до: ABBA
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Напрежението в САЩ расте и ако се продължава с този темп този гняв ще се обърне срещу правителството. Хората са там започват да ставят наясно с положението и игрите на корпорациите.
0
 
0
 
7
julian12 до: Hahoto
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Диверсефикация му е майката ;)

Още от САЩ
В разгара на сезона на отчетите индексите на Wall Street регистрираха повишения