IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P свали рейтинга на Volkswagen

Оценката на агенцията отразява "съществени недостатъци в управлението" на германската компания

17:55 | 12.10.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи рейтинга на германския производител на автомобили Volkswagen, пише Financial Times.

Рейтингът на компанията е понижен с една степен до „A-“ от „A“, съобщиха от S&P в понеделник, като предупредиха, че последствията от скандала тепърва може да се отразят на продажбите на Volkswagen.

Производителят изпитва сътресения, след като призна, че е използвал софтуер, манипулиращ данните за отделяните вредни газове от дизеловите му автомобили при тестове в САЩ. По-късно се оказа, че нарушения има не само по отношение на автомобилите за САЩ.

В обяснение на понижението на рейтинга от S&P посочват: „Отразява нашата оценка, че VW демонстрира съществени недостатъци в управлението и в общата рамка за управление на риска“.

От агенцията прогнозират, че е възможно да понижат дългосрочния рейтинг на компанията с още до две степени. 

Междувременно днес Сингапур спря временно продажбите на дизелови коли на Volkswagen, с което на германския автомобилопроизводител бе нанесен нов удар след скандала с манипулиране на данните за емисиите. 

По-рано днес компанията обяви, че изтегля 1950 дизелови превозни средства в Китай, за да коригира софтуера на двигателя, за който компанията призна, че манипулира резултатите от тестовете за емисии. Данни от офиса на компанията в Сингапур сочат, че манипулиращ софтуер е открит в 650 коли със сингапурска регистрация.

В Китай изтеглянето засяга 1946 спортни високопрходими автомобила модел Tiguan и четири седана Passat B6 - всичките внос. Групата уточни, че се разработва технически решения, които трябва да бъдат представени на китайските власти за одобрение.

По принцип дизеловите автомобили не са много популярни в Китай, но Volkswagen е една от най-продаваните марки в страната.

Развитието на скандала във Volkswagen може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още