IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веригата магазини Walmart отчете печалба под очакванията

В предварителната търговия акциите на компанията поевтиняха с над 7%

16:23 | 20.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата верига магазини в света Walmart отчете по-ниска от очакваното печалба за тримесечието, отбелязвайки рязък спад в ръста на онлайн продажбите през ключовия празничен период в края на миналата година, съобщава Ройтерс.

Онлайн продажбите на компанията са нараснали с 23% през четвъртото тримесечие на годината. За сравнение три месеца по-рано продажбите през онлайн каналите достигнаха ръст от 50%. От Walmart обясниха, че забавянето в онлайн продажбите е било в голяма степен очаквано заради продължаващите инвестиции за разрастване на бизнеса. В същото време оперативни проблеми, свързани със складовите наличности, допълнително са навредили на продажбите.

Без еднократните ефекти печалбата на акция на Walmart е достигнала 1,33 долара при средна оценка на анализаторите за 1,37 долара. На годишна база компанията отчита ръст на продажбите си на щатския пазар вече повече от три години, което не е било постигано досега от нито един търговец на дребно. 

Приходите на търговеца на дребно за тримесечието са се увеличили с 4,1% до 136,3 млрд. долара, което е над очакванията за 134,9 млрд. долара.

Walmart отчита нетна печалба от 2,17 млрд. долара, или 73 цента на акция, в сравнение с 3,76 млрд. долара, или 1,22 долара на акция година по-рано.

Компанията се готви да пусне обновен уебсайт през тази година с акцент върху модата и стоките за дома. Компанията ще работи съвместно с Lord & Taylor.

Walmart очаква за фискалната година онлайн продажбите ѝ да достигнат около 40%.

Миналата седмица стана ясно, че американската Walmart води разговори за покупка на дял от над 40% в индийската фирма за електронна търговия Flipkart, с което отправя директно предизвикателство срещу Amazon.com в третата по големина икономика в Азия. 

В една от най-големите си сделки в чужбина американският търговец на дребно иска да закупи нови и съществуващи акции на Flipkart, а т.нар. "дю дилиджънс" (анализ на риска при придобиване или сливане) може би ще започне още тази седмица, обявиха източници, поискали анонимност, тъй като информацията не е публична.

В предварителната търговия акциите на Walmart поевтиняха със 7,61%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още