IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street приключи сесията със спадове заради риска от импийчмънт за Доналд Тръмп

Книжата на производителя на чипове Micron Technology поевтиняха с близо 2%, след като компанията представи своя тримесечен отчет

23:20 | 26.09.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски борсови индекси завършиха днешната сесия на червена територия на фона на развитието на търговския фронт между САЩ и Китай и разследването за импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 82,42 пункта, или с 0,31%, до 26 888,29 пункта.

Широкият измерител S&P 500 изтри 0,29% от стойността си, като завърши деня на ниво от 2976,24 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 51,66 пункта, или 0,64%, до 8025,72 пункта.

Книжата на производителя на чипове Micron Technology поевтиняха с близо 2%,  след като компанията представи своя тримесечен отчет. Стойността на акциите на Nvidia също се понижи с 0,9 на сто, като тези на технологичните гиганти Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet последваха същия негативен тренд.

Една от основните причини за низходящото движение на акциите и индексите през днешната сесия беше новината, съобщена от Bloomberg, че САЩ няма да удължат временното облекчение за американските компании, които търгуват с китайското телекомуникационно дружество Huawei.

По-рано днес председателят на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси обвини президента Доналд Тръмп, че се е опитал да прикрие усилията си да окаже натиск върху Украйна за разследване на потенциалния кандидат-президент на демократите Джо Байдън и е подкопал националната сигурност.

Твърденията, че Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва политическия му съперник Байдън, показват, че президентът е "предал своята клетва за заемане на поста, нашата национална сигурност и честността" на изборите в САЩ, каза Пелоси на пресконференция.

Тя заяви, че разследването на демократите в Камарата на представителите за импийчмънт на Тръмп ще се съсредоточи върху епизода с Украйна, а по-късно може да бъдат разгледани други случаи, при които е възможно президентът да е злоупотребил със своето служебно положение.

сащ сащ

Малко след това Тръмп остро разкритикува демократите заради тяхното разследване за импийчмънт и каза, че би трябвало да има начин те да бъдат спрени, вероятно по съдебен път.

Според New York Times, който цитира запознат източник, Тръмп е заявил пред служители от мисията на САЩ в ООН, че иска да знае кой е предоставил на разобличител информацията за неговия телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски.

Тръмп сравнил с шпионин този, който е предоставил информацията за разговора му със Зеленски, и заявил, че някога са постъпвали с шпионите по различен начин.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни облигации се понижи съответно до 1,696% и 2,143%.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, записа ръст от 0,16 на сто до 99,20 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачи с 40 цента до 62,79 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI записа спад от 8 цента до 56,41 долара за барел.

Златото, от друга страна, поскъпна с 0,2 на сто до 1515,9 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 4
Императорът
преди 4 години
Жалко, че Доналд е закърмен и напоен до мозъкът на костите си с почтенство и демократичност. По-решителен и по-безскрупулен лидер би обявил военно положение пред тая заплаха от пълзящ преврат, щеше да нареди да бъде арестувана цялата демократическа върхушка, съдена на трибунал и изправена пред дулата на картечниците. Звучи ужасно и брутално, но понякога това е най-доброто и адекватно и правилно решение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
Императорът
преди 4 години
Истинската заплаха за националната сигурност е тая стара к.рва пелоси и цялата *** зад и около нея. Постоянните им необосновани атаки и клевети срещу президента са де факто противодържавна дейност - а конкретният случай е и проява на неописуема наглост. Значи няма проблем те да обвиняват президента за някакъв абсурден "заговор" с Русия - и дори специален прокурор да го разследва - нищо, че е държавен глава - но е "заплаха за националната сигурност", когато самият президент инициира разследване срещу някакъв корумпиран мpъсен пишман "демократ"? Защото Тръмп очевидно е чист от всякакви "заговори" с руснаците, а тезата за "руска намеса" в изборите се провали с гръм и трясък... но брайдън очевидно е затънал да гушата в украински изходящи отпадъци - така че вонята се усеща чак в американския сенат !!! Ако и брайдън беше чист, т.нар. "демократи" щяха да оставят Тръмп и който друг поиска, да разследва техния човек, колкото си иска... защото честният човек не се страхува от никакви разследвания - страхува се мерзавецът и мошшшшеникът.А рискът от импийчмънт е 0.001% най-много. Просто няма как да мине през Сената и "демократите" го знаят, това тяхното е ход на пълното отчаяние - защото Доналд изобличи и опозори най-силният им кандидат. Дори някои почтени хора от самата демократическа партия ще гласуват против и ще подкрепят Президентът.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още