IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wells Fargo изненада анализаторите с по-висока печалба

По-добрата печалба се дължи на приходи от отделите за кредитиране и инвестиции в ценни книжа

17:56 | 15.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Wells Fargo & Co., най-голямата банка в света по пазарна капитализация, отчете печалба за четвъртото тримесечие, която би оценките на анализаторите, след като приходите от отделите за кредитиране и инвестиции в ценни книжа са се повишили, съобщава Bloomberg.

Нетната печалба остава без промяна на ниво от 5,71 млрд. долара спрямо миналата година, съобщи базираният в Сан Франциско кредитор в свое изявление в петък. Печалбата на акция съответно възлиза на 1,03 долара. Средната оценка на 29 анализатори, анкетирани от Bloomberg, бе за печалба на акция от 1,02 долара.

Главният изпълнителен директор Джон Стъмпф е натрупал депозити и е изградил кредитния портфейл на банката със стратегически придобивания, докато е бил в очакване Федералният резерв да повиши лихвените проценти. След като централната банка увеличи основния лихвен процент през декември, анализаторите, включително тези от Goldman Sachs Group, очакват кредиторът да постигне по-добри резултати от конкурентите си.

Приходите са нараснали с около 1% до 21,6 млрд. долара през тримесечието, като 11,59 млрд. долара идват от нетна лихвена печалба, а 10 млрд. долара - от такси, включително генерираните от ипотечно банкиране и доверителни и инвестиционни действия. Разходите са се понижили с 2% до 12,4 млрд. долара.

JPMorgan Chase & Co. заяви в четвъртък, че нетната печалба за четвъртото тримесечие е нараснала с 10% до 5,43 млрд. долара, след като разходите по съдебни дела и компенсациите за служителите са се свили.

Citigroup в петък пък обяви печалба, която надмина очакванията на анализаторите, след като е генерирала повече приходи от инвестиционно банкиране и от портфейл от нежелани активи. Bank of America Corp., Morgan Stanley and Goldman Sachs ще представят отчетите си през следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още