IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества реклами във видеоклиповете

Компанията се опитва да избегне предварително активиращите се реклами, като тези в YouTube, твърдят източници

09:26 | 10.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа Facebook ще започне да тества пускането на реклами в рамките на видеата в нейната платформа - ход, който има за цел да помогне на медийните компании и на самата нея да генерират приходи от увеличаващата се аудитория, която гледа клипове, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal.

Компанията тества реклами, които се появяват по време на видео стрийминга на живо - в услугата Facebook Live, но новите усилия са свързани с разширяването на тази програма, така че да бъдат обхванати и другите видеа. От Facebook отказват да коментират въпроса.

По-рано Re/Code писа за тестовете на такива реклами, като идеята е рекламите да се появяват по веднъж, след като потребителят е гледал видеото поне 20 секунди. Facebook предлага на медиите 55% от рекламните приходи, подобно на YouTube според Re/Code. Рекламите във видеата могат да бъдат ограничени, така че да са с дължина до 15 секунди, писа Marketing Land.

Въпреки че медиите инвестират повече ресурси в създаването на видеа за Facebook, бизнес моделът в дългосрочен план до голяма степен е неясен, най-вече защото компанията иска да избегне пускащите се предварително реклами във видеата, както в YouTube.

Предишната програма на Facebook, наречена Suggested Videos (Препоръчани видеа), която предлагаше колекция от видеа с реклами, до голяма степен не привлече вниманието на медиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още