Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Meta забавя темпа на назначенията, за да обуздае разходите

Ходът бележи обрат в сравнение с бързото нарастване на персонала през последните години

Meta забавя темпа на назначенията, за да обуздае разходите

Снимка: Bloomberg LP

Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. забавя или спира наемането на някои позиции на средно и висше ниво, което е част от по-широк план за намаляване на разходите и справяне с предизвикателствата, пред които е изправен гигантът в областта на социалните медии, предава Bloomberg.

„Редовно правим преоценка на нашия набор от таланти в съответствие с нашите бизнес нужди и в светлината на насоките за разходите, дадени за този период, съответно забавяме растежа му", каза Meta в изявление в сряда. „Въпреки това ще продължим да увеличаваме работната си сила, за да гарантираме, че се фокусираме върху дългосрочното въздействие“.

Още по темата

Този ход следва като цяло оптимистичния финансов отчет от миналата седмица - с връщането на платформата Facebook към ръст на потребителите - но компанията предупреди, че войната в Украйна тежи на приходите. Тогава Meta заяви, че ще ограничи плановете си за разходи за годината в светлината на по-слабата прогноза за приходите.

Това бележи обрат в сравнение с бързото нарастване на персонала през последните години. Главният финансов директор на Meta Дейв Уенър бе заявил през февруари, че компанията очаква „ускореното набиране на персонал" да бъде най-големият фактор за ръста на разходите през 2022 г., а през първото тримесечие компанията добави над 5800 нови служители. Но преразглеждането на бюджета за разходи от миналата седмица сега се отразява на плановете за наемане на служители.

Базираната в Менло Парк, Калифорния, Meta имаше повече от 77 800 служители в края на март. Това е с повече от 28% повече в сравнение с предходната година. 

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Facebook има достъп и до данни, изтрити от потребителите?