Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Meta залага на гъвкави решения за връщане в офисите си

Компанията осъзнава, че част от служителите все още не са готови да спрат да работят от вкъщи

Meta залага на гъвкави решения за връщане в офисите си

Снимка: Nick Otto/Bloomberg

Meta, доскоро известна като Facebook, обяви, че напълно ще отвори офисите си в Съединените щати на 31 януари, но ще позволи на служителите си изберат да отложат връщането си в тях с три до пет месеца, пише CNBC.

Технологичният гигант заяви, че новата програма е проектирана, така че да даде на работниците гъвкавост що се отнася до завръщането в офисите.

През август Meta заяви, че възнамерява да отложи плана си за връщане на своите американски служители в офисите до януари 2022 г. заради продължаващите притеснения, свързани с Covid-19.

Джанил Гейл, вицепрезидент по човешките ресурси на Meta, посочи в изявление, че Meta осъзнава, че част от служителите не са готови да се завърнат.

Още по темата

„За тези, които искат да се върнат през януари, очакваме с нетърпение да осигурим чудесно офис преживяване, което продължава да поставя приоритет върху здравето и сигурността“, посочва Гейл.

„Освен това разбираме, че някои не са напълно готови да се завърнат“, допълва тя. „Продължаваме да предлагаме редица възможности за избор според това, което е най-добро за тях, така че нашите служители да могат да вземат информирани решения къде да работят“, допълва тя.

Meta твърди, че някои работници ще могат да поискат да работят от дистанция на пълен работен ден, ако е възможно да изпълняват задачите си далеч от офиса.

„Данните, а не датите, са това, което стои зад подхода ни за връщане в офиса“, заяви компанията.

Адаптиране към новите варианти

Компании по целия свят са принудени да преосмислят стратегиите за връщането си на работа, докато омикрон варианта на Covid-19 продължава да се разпространява бързо.

Миналата седмица Google заяви, че отлага за неизвестен период от време връщането в сградите си по света, което трябваше да се случи през януари.

Вицепрезидентът по сигурността на компанията Крис Ракоу написа имейл до служителите, работещи на пълно работно време, в който посочва, че компанията ще изчака настъпването на новата година, за да прецени кога американските офиси могат сигурно да започнат се връщат към „стабилна, дългосрочна работна среда“.

По-рано Meta планираше да върне работниците си в офисите през октомври чрез стриктна ваксинация и изисквания за носене на маски, но тези планове бяха отменени.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Facebook има достъп и до данни, изтрити от потребителите?