Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Собственикът на TikTok пуска своя услуга за разплащания в Китай

ByteDance прави все по-смели стъпки към онлайн търговията

Собственикът на TikTok пуска своя услуга за разплащания в Китай

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

ByteDance пусна нова услуга за разплащания в Douyin, китайската версия на приложението за кратки видеа TikTok, пише CNBC.

Потребителите на Douyin могат да използват Douyin Pay, за да правят покупки през самото приложение. Създателите на видеа обичайно продават продукти или мърчъндайз, свързани с клиповете, които пускат в платформата.

“Създаването на Douyin Pay... е за допълване на съществуващите основни възможности за плащане и в крайна сметка да подобри потребителското преживяване в Doyuin”, посочва ByteDance в изявлението си. Компанията притежава както Douyin, така и TikTok.

Douyin вече предлага възможности за разплащания от звеното на Alibaba – Ant Group, и по-конкретно услугата Alipay, но поддържа и WeChat Pay на Tencent. Това са и двете доминиращи приложения за разплащания в Китай.

Заедно Alipay и WeChat Pay държат над 90% от пазара на мобилни разплащания в Китай според iResearch.

И двете услуги са налични в приложения, но и във физически магазини, където потребителите могат да сканират баркодове и да извършват покупки на продукти. За разлика от тях Douyin Pay ще е налична единствено във видео приложението.

Още по темата

Разплащателната система на Douyin се управлява от Wuhan Hezhong Yibao Technology, компания, която ByteDance придоби преди близо две години. Потребителите ще трябва да разполагат с банкова сметка в Китай, за да ползват Douyin Pay.

Новите усилия в областта на онлайн търговията и финансовите технологии подчертават желанието на ByteDance да направи експанзия отвъд социалните мрежи. Тя показва интерес и към мобилния гейминг, търсачките и музикалния стрийминг.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Социалната мрежа Parler отново съди Amazon