Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Китай залага на бавно одобрение на нови игри

Властите имат все по-строги изисквания към гейминг компаниите

Китай залага на бавно одобрение на нови игри

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайските регулатори разглеждат новите игри, за да определят дали отговарят на стриктните критерии за съдържанието и защитата на децата, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Това е свързано с усилия, които вероятно ще забавят пускането на нови заглавия на най-голямата мобилна арена в света.

Националната администрация за преса и публикации извършва преоценка на игрите, подадени за одобрение от техните разработчици – от Tencent Holdings до NetEase – за да се увери, че те отговарят на новите ограничения на времето за игра и други предпазни мерки срещу пристрастяване, представени през август, допълват източниците, пожелали да останат анонимни.

Още по темата

Регулаторът спря раздаването на лицензи в края на август и помоли разработчиците да изпратят повторно игрите си, като вземат предвид новите изисквания.

Случващото се обтяга нервите на индустрията, която вече се бори с повишената несигурност, тъй като Пекин провежда кампания за овладяване на непокорните интернет компании, опитва се да ограничи пристрастяването към игрите и да насочи младите към по-продуктивни забавления.

На 30 август регулаторите обявиха въвеждането на нови правила, които влязоха в сила този месец. Те ограничават времето за игра на младежите на до три часа седмично. Освен това забраняват на компаниите да предоставят на потребителите услуги без регистрация с реалните им имена.

Ограниченията стават все по-стриктни. Регулаторите например предприемат мерки срещу все по-популярните игри на тема зомбита, защото са „твърде страшни“ според регулатора, твърди един от източниците.

Случващото се възражда болезнени спомени сред инвеститорите за 10-месечното замразяване на лицензите за монетизация на игри през 2018 г. И все пак, макар новите критерии да предполагат допълнително ниво на усложняване на работата, регулаторите продължават да оценяват подадените заявления, посочват източниците.

Говорител на Tencent е отказал да коментира въпроса, а представители на NetEase не са отговорили на запитванията за коментар. Регулаторът също не е отговорил на изпратените му факсове.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Microsoft е знаел за неправомерни действия на Бил Гейтс още през 2008 г.