IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилно приложение на Сирма Медикъл Системс получи признание в САЩ

Софтуернияt продукт MPI2 помага на хора, страдащи от заекване

17:59 | 20.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американски водещи специалисти в лечение на заекването използват мобилното приложение на Сирма, съобщиха от софтуерната компания, която разработва приложения за подобряване диагностицирането и превенция на обществено значими заболявания. 

Софтуерния продукт, който помага на хора страдащи от заекване, разработен от Сирма Медикъл Системс - MPI2, е представен на годишния Конгрес на Американската Асоциация за Слух и Говор /American Speech and Hearing Association – ASHA, ASHA Convention 2018/, състоял се в края на миналата седмица в Бостън, Масачузетс.

Мобилното приложение MPI2, част от цялостната програма за управление на заекването, е разработено от Сирма в сътрудничество с „Катедрата по Слух и Говорни Науки“ на Калифорнийския университет в Санта Барбара.

MPI2 е единственото средство, което е валидирано чрез клинични изпитания на „Агенцията за Храни и Лекарства“ /Food and Drug Administration/ в САЩ. MPI2 използва върхови научни био-механизми за обратна връзка, които се прилагат чрез мобилни апликации, и които помагат на хората страдащи от заекване да модифицират своето говорно поведение, чрез използване на кратки фонетични интервали.

MPI2 се обсъжда с клинични специалисти от Департамента на Образованието в Ню Йорк, където са назначени над 9 хиляди логопеди, и ще предлага безплатни лицензи на приложението за учениците в държавните гимназии през 2019.

Сирма Медикъл АД е дъщерна компания на Сирма Груп Холдинг АД, която е специализирана в разработването и предлагането на софтуерни решения за сегмента „Здравеопазване“. MPI2 е нов продукт на Сирма Медикъл. Водещ продукт на Сирма Медикъл e приложението за управление на диабетни състояния – Diabetes-M.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още