IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола последва акциите по пътя нагоре

Всички видове горива в САЩ са поскъпнали през последната седмица с между 2,9% и 3,7%

23:01 | 13.07.12 г.
Цената на петрола последва акциите по пътя нагоре

Цената по фючърсите за суровия петрол в САЩ нарасна в днешната сесия, подкрепена от повишения апетит към рисковите активи, след като стана ясно, че китайската икономика се забавя в унисон с очакванията, съобщи MarketWatch.

Цената по фючърсите с доставка през август прибави 1,2% до 87,10 долара за барел на борсата в Ню Йорк. Това е и най-високото достигнато ниво за малко повече от седмица, а седмичната печалба за суровината достигна 3,1%.

Според управляващия директор в IAF Advisors в Хюстън Кайл Купър следващата седмица ще бъде доминирана от отчетите на компаниите и техните прогнози и ако те бъдат положителни, това ще се отрази в ръст на цената на петрола, която може и да надхвърли 90 долара за барел.

Иран продължава да бъде неизвестната величина на пазара. Западните дипломати притискат Ислямската република да се откаже от ядрената си програма, която обаче настоява, че тя е само за мирни цели. Тревогите относно предлагането, произтичащи основно от Иран, са основна движеща при цените от декември насам.

Договорите за доставка на бензин през април се сключваха при цена от 2,82 долара за галон, което е ръст от 1 цент, а горивото за отопление също прибави един цент до 2,79 долара за галон. За седмицата цената на бензина се повиши с 3,7%, а горивото за отопление поскъпна с 2,9%.

Цената на природния газ с доставка през август остана без промяна на 2,87 долара за милион британски топлинни единици, но за седмицата тя нарасна с 3,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още